Gå til hovedindhold
Landsmøde
Dansk Fjernvarme

Fjernvarmeprisen 2023

Har I taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden? Så vær med i kapløbet om at vinde Fjernvarmeprisen 2023

23. maj 2023
Tekst af Taja Adelie Lindby Skak, tal@danskfjernvarme.dk
  • Læs op

Indhold

    Har du slået et ekstra slag for den grønne omstilling frem mod 2030?
    Så er det nu, du kan være med i opløbet om Fjernvarmeprisen 2023 og indstille en kandidat til at vinde årets pris.

    Hvert år gives Fjernvarmeprisen til en aktør, meningsdanner eller andre, som har udmærket sig inden for fjernvarme- og forsyningssektoren og den grønne omstilling – det kan være et varmeselskab eller en virksomhed.

    Fjernvarmeprisen uddeles i 2023 i samarbejde mellem Dansk Fjernvarme og Grundfos.

    Fjernvarmeprisen kan i år 2023 tildeles:

    Fjernvarmeselskaber, virksomheder, meningsdannere eller andre aktører, der på egen hånd eller sammen med andre, uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden, har taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

    Herunder tiltag til:

    • Har du/I udviklet løsninger, der kan bringe energisektoren afgørende tættere på et CO2-neutralt Danmark og en hel grøn varmeforsyning.
    • Har du/I bidraget til i tale eller ved konkrete handlinger at flytte den grønne dagsorden?
    • Har du/I bidraget til at gøre tiltag, der udfaser fossil energi i boligopvarmningen lokalt eller nationalt?

    Alle ansøgninger behandles af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen.

    Fjernvarmeprisen 2023 uddeles på årets landsmøde i oktober. Her er det landsmødedeltagerne, som har mulighed for at stemme på den endelige vinder.

    Har du – eller en af dine kolleger - kendskab til varmeselskaber, personer eller virksomheder, som matcher beskrivelsen, så prik endelig til dem og send dem forbi Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Alle må indstille sig selv eller en anden kandidat til Fjernvarmeprisen 2023.

    Du kan sende din ansøgning her

    Ansøg om Fjernvarmeprisen

    Send din ansøgning for at være med i kapløbet om Fjernvarmeprisen 2023.
    Ansøgningsfrist: 30. juni 2023

    Man kan indstille sit eget varmeselskab, en anden aktør, meningsdanner, virksomhed, samarbejdspartner eller et andet varmeselskab til prisen. 

    Hvis du har spørgsmål til nominering til fjernvarmeprisen, er du altid velkommen til at kontakte seniorkonsulent Taja Adelie Lindby Skak

    Læs mere

    For at blive nomineret til Fjernvarmeprisen 2023, skal aktøren – herunder et selskab, person eller virksomhed have gjort en særlig indsats og taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

    Alle har mulighed for at ansøge om selv at blive nomineret til prisen eller indstille andre kandidater, som opfylder kriterierne for nominering.

    Ansøgningsfristen er 30. juni 2023.

    Efter ansøgningsfristens udløb til Dansk Fjernvarmes fagpanel gennemgå alle indkomne ansøgninger, og årets jury vil udvælge de tre kandidater som nomineres til Fjernvarmeprisen.

    Fjernvarmeprisen 2023 uddeles på Dansk Fjernvarmes landsmøde den 26. oktober 2023.

    Alle har mulighed for at ansøge om at de selv eller deres eget varmeselskab bliver nomineret til Fjernvarmeprisen ligesom alle har mulighed for at indstille andre kandidater til prisen – f.eks. personer, virksomheder eller samarbejdspartnere.

    For at blive nomineret til Fjernvarmeprisen 2023 skal man opfylde kriterierne:

    Fjernvarmeselskaber, virksomheder, meningsdannere eller andre aktører, der på egen hånd eller sammen med andre, uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden, har taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

    Herunder tiltag til:

    • Har du/I udviklet løsninger, der kan bringe energisektoren afgørende tættere på et CO2-neutralt Danmark og en hel grøn varmeforsyning?
    • Har du/I bidraget til i tale eller ved konkrete handlinger at flytte den grønne dagsorden?
    • Har du/I bidraget til at gøre tiltag, der udfaser fossil energi i boligopvarmningen lokalt eller nationalt?

    I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på:

    • At indsatsen allerede er igangsat og dermed kan dokumenteres.
    • De konkrete resultater, som virksomheden har opnået og/eller forventer at opnå igennem indsatsen.

    Du skal udfylde et ansøgningsskema for at indstille kandidater til Fjernvarmeprisen 2023.

    BEMÆRK: Det er ikke muligt at gemme undervejs i ansøgningsprocessen. Hvis ansøgningsskemaet lukkes ned halvvejs, går det skrevne tabt. Vi beklager de udfordringer, som dette måtte medføre.

    Ansøgsskemaet om nominering til Fjernvarmeprisen 2023 finder du ved at klikke her.

    Efter ansøgningsfristens udløb bliver alle ansøgninger behandlet af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen.

    Fjernvarmeprisen 2023 uddeles på årets landsmøde i oktober. Her er det landsmødedeltagerne, som har mulighed for at stemme på den endelige vinder.

    Juryen består af 3-4 medlemmer, både med repræsentanter fra Dansk Fjernvarme og eksterne eksperter på energi og forsyningsområdet.

    Årets jury:

    Connie Hedegaard, bestyrelsesformand, Concito
    Carsten Østergaard Pedersen, Business Development Director, District Energy, Grundfos
    Kim Mortensen, direktør, Dansk Fjernvarme

     

    2022: Anders Dyrelund, Rambøll, for hans livslange dedikation til at fremme fjernvarme i ind- og udland, og som en eksponent for alle de ildsjæle rundt omkring i Danmark der arbejder målrettet for den grønne omstilling.

    2021: Kraftvarmeværk Thisted,  Ammongas A/S og SEG A/S for deres samarbejde, hvor de for små midler har iværksat et projekt, hvor de reducerer CO2 udledningen ved afbrænding.

    2020: Hvide Sande Fjernvarme for at have reduceret CO2 udledningen med 97 %

    2019: Trustrup-Lyngby Varme- og vandværk for deres initiativ til Nærvarmeværket.

    2018: Brønderslev Forsyning  for deres nye decentrale kraftvarmeværk, der kombinerer solvarme fra et CSP-anlæg med en ORC-turbine, fliskedler og varmepumper.

    2017: Slagslunde Fjernvarme for at reducere varmeprisen for et standard familiehus på 130 kvadratmeter fra 39.775 kroner til 17.278 kroner.

    2016: Aalborg Kommune for købet af Nordjyllandsværket og beslutningen om at tage et samlet ansvar for forsyningen, gennemføre den grønne omstilling væk fra fossile brændsler.

    2015: Leo Holm for sit arbejde hos Marstal Fjernvarme, hvor han har været med til at gøre solvarmen til, hvad den er i dag.

    2014: Øster Hurup Kraftvarmeværk for arbejdet med at skifte fra naturgas til halm. Øster Hurup var det første ud af 35 værker, som fik lov til at droppe naturgas.

    2013: SuperBrugsen i Skjern for deres klimavenlige køle- og fryseanlæg, som anvender overskudsvarme.

    2012: Teknisk konsulent Bjarne Dalgaard fra Bygningsstyrelsen, fordi han har sikret energibesparelser på mere end 20 procent i nogle af landets ældste bygninger som Amalienborg og Christiansborg.

    2011: Region Midtjylland for en vedholdende og målrettet indsats for at nå op på mindst 50 procent vedvarende energi i 2025.

    2010: Kronprins Frederik på baggrund af den omfattende restaurering af Frederik VIII’s Palæ, hvor energirigtige løsninger er prioriteret højt.

    2009: Connie Hedegaard for sin ihærdige indsats i kampen for et bedre klima.

    2008: Ritt Bjerregaard for sit fokus på fjernvarme som redskab til at gøre København mere grøn og klimavenlig.

    Andre har også læst...